2015 Torcicoda Torcicoda 0,75 l

Torcicoda

  • Producent navn: Antinori
  • Årgang: 2015
  • Alkohol: 14,5 %
  • Enhed: 0,75 l
  • Druer: Primitivo
  • kr.129.00
  • moms kr.32.25

Normalpris: kr.189,00 - Spar kr.60,00

Man har kendt til vinfremstilling i Puglia i flere tusinde år, og gamle druesorter som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse. Puglia har igennem tiderne leveret store mængder konsumvin og vine til fremstilling af f.eks. Vermouth. Igennem de sidste 20 år er der sket et fantastisk kvalitetsløft i Puglia, og dette hænger nøje sammen med introduktion af nye dyrknings- og vinifikationsteknikker samt introduktion af nye druesorter som Chardonnay og Cabernet, der begge formår at udtrykke sig på unik vis i Puglias terroir. De bedste lokale druesorter fra Puglia er Aglianico, Negroamaro og Primitivo.

At den berømte toscanske vinfamilie, Antinori, i 1998 etablerede sig i Puglia blev både i den italienske og internationale vinverden regnet som en blåstempling af regionens kvalitetspotentiale. Antinoris Puglia vine sælges under navnet Tormaresca, og vinene fremstiles på Antinoris to ejendomme: Bocca di Lupo, der befinder sig i Castel Del Monte DOC området. Ejendommen omfatter 130 ha. vinmarker nær Vulture vulkanen, hvor klimaet er varmt, tørt og med et stort interval mellem dag og nattetemperaturer, som sikrer modne druer med optimal friskhed i aromaerne. Masseria Maime, befinder sig i et af de smukkeste områder i Salento. Ejendommen, der ligger nær Adriaterhavets kyst, omfatter 250 ha. tilplantet med vinstokke, og 85 ha. med oliventræer. Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af de mest succesfulde vinerier i regionen".

Denne fantastiske vin stammer fra gamle vinmarker tilplantet med Syditaliens store Primitivo drue. Druerne er høstet ved ekstrem modenhed, og gennemgik herefter en kold maceration på drueskindet for maksimal aromatisk styrke. Under gæringen anvendte Antinori "delestage", hvor kernerne fjernes fra pulpen, så ekstraheringen kan optimeres uden risiko for bitter tannin. Den unge vin er lagret 10 måneder på fade af fransk og ungarsk eg. Efter aftapning og yderligere 8 måneders lagring blev vinen frigivet til salg. Du får en fantastisk frugtagtig, rig, koncentreret og blød vin med aromaer af blomme, brombær og hindbær i smukt samspil med  krydrede noter af kaffe, peber og chokolade. En superb vin til grillet kød, eller lagrede faste oste.